Dirigent van het Orkest

Het orkest en het opleidingsorkest van muziekvereniging TAVENU staan sinds 2019 wekelijks onder enthousiaste leiding van Thomas Piet uit Oosthuizen. Thomas begon zelf op 7-jarige leeftijd op bugel bij Fanfarecors Zuiderwoude, de vereniging in zijn geboortedorp.

Vrijwel meteen had hij door dat hij de rest van zijn leven muziek wilde blijven maken. Al snel werd de bugel vervangen door een trompet en sindsdien zijn Thomas en de trompet onafscheidelijk.

Thomas studeerde Bachelor klassiek trompet aan het Conservatorium van Amsterdam bij Theo Wolters (Koninklijk Concertgebouw Orkest) en hij is sinds jaar en dag actief als professioneel trompettist in binnen en buitenland. Zo treedt hij regelmatig op als vaste trompettist van het Amsterdam Brass Quintet. De afgelopen 12 jaar was hij een terugkerend orkestlid in de orkestbakken van alle grote theaters in Nederland en Belgiƫ bij diverse Musicals en andere Theatervoorstellingen van alle bekende Musicalproducten in deze twee landen. Sinds dit seizoen is Thomas ook werkzaam als Lead-trompettist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Naast de werkzaamheden als uitvoerend musicus dirigeerde Thomas diverse orkesten en gezelschappen, geeft hij masterclasses en workshops en is hij trompetdocent met een eigen lespraktijk.