Jeugdorkest / opleiding

Jeugdleden bij Tavenu kunnen beginnen met AMV-lessen of ze kunnen gelijk starten met les op een instrument. Zodra de leerlingen een niveau hebben bereikt om te kunnen samenspelen, gaan ze meedoen in het opleidingsorkest.

Lesgeld: € 330,00 per jaar (incl. contributie)

 

Suzanne Arends studeerde hoofdvak Fluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Utrechts Conservatorium. Al sinds haar studie heeft zij les gegeven bij diverse muziekscholen in het land. Momenteel heeft zij een eigen lespraktijk aan huis in Mijdrecht en geeft zij les bij de fluitgroep van Muziek- en Showkorps Triviant te Vinkeveen en nu ook bij Muziekvereniging Tavenu in De Kwakel. Suzanne treedt tevens regelmatig op met diverse ensembles of als solist. Kijk voor meer informatie even op haar site: www.suzannearends.nl

 

De lessen op trompet en klein koper worden gegeven door Megan Brouwer.

Megan studeert hoorn op het Conservatorium van Amsterdam bij Jasper de Waal.

 

Louis de Blieck

Trombonelessen en groot koper worden gegeven door Louis de Blieck. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium in Alkmaar op klassiek slagwerk en heeft hafabra-directie gedaan met als bijvak trombone.

Sander Meijer

Slagwerklessen worden gegeven door Sander Meijer.

Op 10-jarige leeftijd werd Sander lid van de drumband van Tavenu. Met veel enthousiasme en een goede leraar had hij het trommelen snel onder de knie. Elk jaar mee op concours en solistenconcours in de hoogste afdeling zorgden ervoor dat hij tijdens zijn militaire dienstplicht bij een tamboerkorps terecht kwam. In dat jaar heeft hij nog heel veel bijgeleerd op het gebied van slagtechniek, wat nu ook goed van pas komt bij de opleiding van de slagwerkleerlingen, die hij sinds 2007 voor Tavenu verzorgt. Sander is ook lid van de steelband van Tavenu, hij bespeelt daarin de bas of de lead-pan.

 

 

Het orkest en het opleidingsorkest van muziekvereniging TAVENU staan sinds 2019 wekelijks onder enthousiaste leiding van Thomas Piet uit Oosthuizen. Thomas begon zelf op 7-jarige leeftijd op bugel bij Fanfarecors Zuiderwoude, de vereniging in zijn geboortedorp.

Vrijwel meteen had hij door dat hij de rest van zijn leven muziek wilde blijven maken. Al snel werd de bugel vervangen door een trompet en sindsdien zijn Thomas en de trompet onafscheidelijk.

Thomas studeerde Bachelor klassiek trompet aan het Conservatorium van Amsterdam bij Theo Wolters (Koninklijk Concertgebouw Orkest) en hij is sinds jaar en dag actief als professioneel trompettist in binnen en buitenland. Zo treedt hij regelmatig op als vaste trompettist van het Amsterdam Brass Quintet. De afgelopen 12 jaar was hij een terugkerend orkestlid in de orkestbakken van alle grote theaters in Nederland en België bij diverse Musicals en andere Theatervoorstellingen van alle bekende Musicalproducten in deze twee landen. Sinds dit seizoen is Thomas ook werkzaam als Lead-trompettist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Naast de werkzaamheden als uitvoerend musicus dirigeerde Thomas diverse orkesten en gezelschappen, geeft hij masterclasses en workshops en is hij trompetdocent met een eigen lespraktijk.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is foto-thomas-871x1024.jpg